Mars nytt for Trollskogen

Hei!

Her kommer litt info om hva vi skal jobbe med i Mars måned her på Trollskogen.

Garderoben vår har nå blitt gjort om til ett GYM rom hvor barna virkelig får brukt kroppen sin. Det har kommet opp en ribbevegg til og klatre i, en madrass til å turné på, og en trampoline. Veldig populært blant barna det her!

Vi kommer til å ha litt tema om førstehjelp fremover, her skal vi ha Henry samlinger. Barna er veldig interessert i tema kroppen, og doktor leken har blitt veldig populær igjen. Så da har vi bestemt at vi lager til ett legekontor inne på det innerste rommet på Trollskogen. Her skal vi lage til ett rom som innbyr til spennende doktor lek. Dersom dere foreldre kjenner noen leger, eller har mulighet til å skaffe rekvisitter, utstyr til doktor lek så tar vi gjerne imot😀

Markering av barnehagedagen 2019

12 mars arrangeres barnehage dagen over hele landet, for og synliggjøre kvaliteten i norske barnehager. Under slagordet " Jeg lurer" på vil barnehage dagen vies til å synliggjøre hvordan barnehager jobber med å ta vare på, og stimulere barns nysgjerrighet.

Vi trenger nysgjerrige mennesker! Uten nysgjerrighet stopper vitebegjæret og iveren etter å forstå. Det er også nysgjerrighet som driver vitenskapen fremover. Derfor bør vi juble over alle de flotte nysgjerrige barna vi har i barnehagen .

Det å ivareta barns nysgjerrighet krever at man tar seg tid og rammebetingelsene, er slik at det er mulig å ta seg tid. Barn som utforsker noe må få tid. Nysgjerrighet kan ikke timeplanfestes.

Derfor vil vi jobbe med barns nysgjerrighet som et prosjekt i hele uke 11 på Trollskogen. Lars skal lede dette prosjektet og det er han som har ansvaret for dette arbeidet på Trollskogen i uke 11. Anette vil da jobbe på alveskogen denne uken.

I Mars vil vi og så få besøk av Sorterius på Trollskogen. Sorterius er en bamse som skal lære barna om kildesortering. Sorterius er en del av Halden kommune sin satsing for å gi barn opplæring i kildesortering. Dette gleder vi oss til, senere på våren skal vi jobbe mer med temaet miljøvern, og da skal vi ha fokus på å lære barna om søppelhåndtering, kildesortering og hva vi kan gjøre for å ta vare på naturen.

Det er nå siste uka til 2 klasse studentene våre Monne og Andy.

Til neste uke kommer 1klasse studentene våre Lars Andreas og Mira tilbake

Ha en fin Mars måned!