April nytt for Trollskogen

April nytt for Trollskogen!

Hei alle sammen!

Våren har endelig kommet, og vi tilbringer mye tid ute i barnehagen.

Kan være greit og gå gjennom barnas kurver og klær, og bytte ut noe av vintertøyet mot litt lettere tøy.

Vi har vasket sykler og uteleker, kostet  og gjort klart for mange flotte dager i uteområdet vårt.

Vi skal ha fokus på våren i en periode fremover, hva som skjer i natur en når det blir vår. Litt om trekkfugler som kommer tilbake, om spiring av blomster og trær, og ikke minst insekter.

Barna er veldig interessert og fasinert av alle insektene som titter frem om dagen. Vi kommer til å fordype oss i noen av insektene og ha om de i samlingene fremover.

Det blir mange turer til Schultze skogen med alle barna, slik at vi kan se hvordan trær og natur endrer seg fra hver gang vi er der .

Tirsdag 2 april tar vi en tur ned til Schultze skogen med alle barna på Trollskogen. Barna har med sekk, drikke, og matpakke denne dagen. Ett sitte underlag er også lurt å ha med i sekken.

Den 9 april skal de eldste barna på Trollskogen på påskevandring i Immanuels kirken.

Der skal vi få høre om de ulike dagene i påsken og hvorfor vi feirer påske. Dersom noen foreldre ikke ønsker at barna deres skal være med på dette, gi beskjed til oss så fort som mulig.

Sykehus leken er fortsatt populær. Vi har og begynt med Henry samlinger , der barna møter Henry som ofte faller og slår seg, slik som barna også ofte gjør. Henry er en dukke, som følger med ett pedagogisk opplegg med tanke på å lære barn førstehjelp.

Torsdag 4 april skal vi ha sykehus dag her i Alfheim, og barna kan få ta med seg ett " skadet" eller " syk" bamse, dukke denne dagen. Bamsene kommer til å få en skikkelig grundig helsesjekk av barna deres denne dagen. Kanskje noen trenger og plastres, bandasjeres eller medisineres! Ikke noe problem. Det ordner barna deres!

Ha en fin april måned alle sammen

Hilsen : Sarah, Solveig, Elsa, Monika og Anette